19 אוגוסט 2014 | נירית כהן
תקופת היזמות תמה? חמש עצות לחיפוש עבודה ברשת

חיפוש עבודה זו עבודה. לעיתים, הצלחתו של התהליך תלויה גם בתזמון והתאמה בינינו לבין הארגון. יכול להיות שאנחנו אכן מתאימים לעבודה בארגון מסוים, אבל אין לארגון יכולת לגייס באותה תקופה, אין משרות פתוחות, או אולי אין תקציבים. לכן אסור להתייאש כי מתישהו המגבלות האלו ישתנו וכשהארגון יתחיל לחפש אנחנו צריכים להיות שם מוכנים. אז מה עושים?

חיפוש עבודה זו עבודה. לעיתים, הצלחתו של התהליך תלויה גם בתזמון והתאמה בינינו לבין הארגון. יכול להיות שאנחנו אכן מתאימים לעבודה בארגון מסוים, אבל אין לארגון יכולת לגייס באותה תקופה, אין משרות פתוחות, או אולי אין תקציבים. לכן אסור להתייאש כי מתישהו המגבלות האלו ישתנו וכשהארגון יתחיל לחפש אנחנו צריכים להיות שם מוכנים. אז מה עושים?

הנה כמה עצות:

 

הפרופיל שלכם ברשת:  חשוב להיות מאד נוכחים ברשתות החברתיות. עמודLinkedin חשוב שיכיל את כל הניסיון והיכולות שלכם, כל הכלים שאתם מכירים, השפות אם זה רלוונטי, הפרויקטים שעבדתם עליהם. תחשבו מילות מפתח לחיפוש. אם אתם מגייסים מישהו למשרה שאתם מחפשים, באלו מילות מפתח תשתמשו? הן קיימות בקורות החיים שלכם ב  Linkedin?

 

חיפוש אקטיבי ברשת:  חלק מחיפוש העבודה צריך לכלול חיפוש אקטיבי ברשת בתוך האתרים של כל החברות והארגונים העוסקים בתחומים שאנחנו מגדירים כתחומים בהם אנחנו רוצים להשתלב.  חיפוש כזה גם יעזור לנו להגדיר למה אנחנו יכולים להגיש מועמדות. תשכחו מהגדרות משרה, תסתכלו על הדרישות לעניין יכולות, השכלה, ניסיון. יכול להיות שתמצאו תחומי משרות הדורשים את סוג היכולות שיש לכם תחת תחום או סוג משרה שלא הייתם חושבים לגשת אליה. המלצה חמה לשלב הזה, אל תפסלו כלום. אין מה להפסיד.

 

פורומים וקבוצות ברשת: יש המון פורומים גם בLinkedin וגם בFacebook  של חיפושי עבודה, כולל של משרות ללא ניסיון. חיפוש מקרי של המילה "דרושים" בFacebook הניב מספר קבוצות. גם חיפוש בLinkedin של קבוצות המכילות את המילה "משרות" או באנגלית"Jobs Israel"  מציף מספר רב של קבוצות. חפשו אותם ותצטרפו. ארגונים עושים שימוש בפורומים האלה לפרסם משרות והרשת, במלוא מובן המילה "רשת" מפיצה ומעבירה מידע דרך הפורומים האלה. האם יש ברשת קבוצות של בוגרי המוסד האקדמי שלכם? היחידה הצבאית אם זה רלוונטי? אלו חלק מהרשת שלכם, תשתמשו בהם. ישנו גם אתר Job-Marker שהוא מנוע חיפוש משרות ברשתות חברתיות. האתר מתחבר לחשבון שלנו ב Facebook, Linkedinו- Twitter  ומקבל מאיתנו פרטי מיקום, למשל ישראל, ומילות מפתח לחיפוש. באתר רשימה מומלצת של קבוצות לחיפוש עבודה בכל הפלטפורמות.
 

פעילות מקצועית ברשת: חפשו ברשתות החברתיות איפה נמצאים אנשים שעובדים במקצועות שאתם מתעניינים בהם, באילו קבוצות הם חברים, איפה מתרחשים ברשת הדיונים. תצטרפו, גם לדיון האקטיבי, תגיבו, תתרמו מהידע והניסיון שלכם. אל תישארו צופים מהצד. תבנו את נוכחותכם ברשת. אף פעם לא תדעו עם מי אתם משוחחים, למי אתם עכשיו תורמים מהידע שלכם. בכתבה של דה מרקר  תמצאו את הסיפור של אבישי ביטון שפנה אלי לפני מספר שנים באופן מקורי בניסיון לבלוט בחיפוש העבודה. היכולות והניסיון של אבישי לא התאימו אז למשרה אצלנו, אבל אופן הפניה של אבישי משך את עינו של מנהל בארגון בתחום השיווק והפרסום, שלא הסתכל על התוכן של הפניה של אבישי אלא על האופן בו הוא פעל והוכיח את יכולתו ברשת.

 

חבר מביא חבר:  מכירים אנשים שעובדים בארגונים שאתם מתעניינים בהם? או חברים שיש להם חברים העובדים בארגונים כאלו? חבר מביא חבר הוא מקור מצויין לקורות חיים בתוך ארגונים. שלחו לחברים או מכרים שלכם קורות חיים עם בקשה להעביר אותם בארגון. המילה "רשת", זוכרים?באתר Job-Marker, אם האתר זיהה עבורנו משרה והחברה בפרסום מצויינת, יופיעו גם כל החברים שלנו בפייסבוק ובלינקדין שעובדים בחברה כדי לאפשר הגשת מועמדות דרך חבר מביא חבר ובכך להגדיל סיכוי להתקבל.

 

יש לכם עוד עצות? שתפו. בהצלחה.

תגובות
הוסף תגובה

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של StartIsrael לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.