הרבה ישראלים תוהים איך החיים נראים בתפוח הגדול בזמן מגיפה עולמית - סיון מספרת על חיים, עבודה מהבית ועל הטוב שבמגפה הזו.
חשבתי שתרצו לשמוע עוד קצת על חוויית קוביד בניו יורק, אתם מוזמנים לשאול שאלות תמיד, בהערות או דרך האתר, עד אז אני אשאל את עצמי שאלות ואענה לכם :)
איך מתחילה אצלכם שנת הלימודים?
האמת שדי בלאגן פה. בתי הספר כבר חודשים עובדים על התאמות לשגרת בתי ספר ולימודים תחת ההגבלות החדשות. בתי ספר הציבוריים בגדול הונחו להציע למידה מעורבת שבה תלמידים שרוצים להגיע לבית ספר (כלומר, הורים שרוצים להפטר מהילדים שלהם, אל תדאגו, אני אתכם) מגיעים לבית ספר שבוע אחד ליומיים, שבוע אחריי ל-3 ימים ובשבוע אחרי הכל בלמידה מרוחקת - די מסורבל ומסובך להורים. בכלל יש המון בלאגן. המורים מצידם טוענים שבתי הספר לא באמת מוכנים לקבל אנשים וראש העיר דחה בכמה ימים את תחילת הלימודים.
אצלנו בבית, בילינו את השנה הקודמת בללמוד הרבה על מערכת החינוך פה. איזה בתי ספר הם טובים ואיך יודעים, איך אפשר לקבל בית ספר טוב בהגרלה ועוד. בנוסף, ואני לא גאה בזה כי זה עדיין נראה לי מטורף, שכרנו מורים פרטיים ללמד את הבן שלי (אז בן 4-4.5) כדי להכין אותו למבחן המחוננים. למה? כי מסתבר שזה מה שהרבה הורים עושים (אם יש להם את הכסף ואת הידע).
אחרי כל הטררם הזה, ואחרי שהתקבלנו לשני בתי ספר ציבוריים לא רעים (באחד לכיתת מחוננים ובשני לכיתה דו-לשונית), בתחילת אוגוסט, הבנו שיש בתי ספר פרטיים בעיר שמסוגלים להציע 5 ימי לימוד פרונטלי (לא מרוחק).
אז בתוך שבועיים, במהלך ששום אמריקאי לא היה חושב בכלל שיש לו סיכוי לעבוד, כי בתי הספר הפרטיים סיימו את כל תהליך הראיונות והקבלה אי שם בפברואר, פנינו ל-5 בתי ספר פרטיים בשיטת מצליח. רצינו לראות אם יש להם מקום ואם יסכימו לדבר איתנו. כנראה תודות לוירוס המהולל, כל חמשת בית הספר שמחו לדבר איתנו, רובם הציעו לנו מקום, ואחד אפילו הגדיל ועשה ונתן לנו הנחה, בואו נקרא לזה הנחת קורונה :)
״שמעתי שבית ספר פרטי בניו יורק זה נורא יקר...״
כן כן… זה די נורא. ברוב בתי הספר מדובר על 50,000$ לילד לשנה, החל מגן חובה. בחישוב מהיר, 13 שנים, 2 ילדים => 1.3 מיליון דולר. אל תדאגו, בעלי חזר ואמר לי שזה רק לשנת הקורונה - תחזיקו לי אצבעות :)
אז… מה מצב המסעדות במנהטן?
עד עכשיו, במנהטן, אושרה רק אכילה בחוץ. להרבה מסעדות באי לא היה איזור אכילה בחוץ, אז העיר פעלה והקצתה אזורי ישיבה מוגנים על הכביש - שתכלס, בקיץ זה היה די מגניב. במקביל, כבר כמה חודשים מדברים על מתי ואיך יאשרו אכילה בפנים. והנה החורף הניו-יורקי מגיע עם הקור הרציני שלו ולכן ממש בעוד שבוע, יאפשרו למסעדות לפתוח את המתחם הפנימי עם הגבלה של 25% תפוסה. מבטיחה לדווח אחרי שאתנסה בחוויה החדשה/ישנה הזו.
תגידי, יש לקורונה הזו גם צד חיובי?
לכעוס, להתבאס ולהתעצבן על הקורונה זה ספורט עולמי, ובטח ישראלי - אם לשפוט לפי כמות ההודעות המצחיקות/עצובות שאני מקבלת ממשפחתי בארץ (תודה משפחה!). אבל אם אנחנו נהיה כנים עם עצמנו לרגע, ואולי שווה לדבר בשם עצמי פה, היו גם לא מעט תוצרים חיוביים למצב:
אז כן, אנחנו בבית ספר פרטי, בקרוב נחזור לאכול במסעדות האהובות עלינו (אם נמצא מקום) ויש מלא סיבות להודות לנגיף ששינה לנו את מסלול החיים שתכננו. שמרו על עצמכם ונתראה בטור הבא!
ישראלית פטריוטית, בוגרת שירות צבאי בממר"ם המרכז הביתנחומי בהרצליה ואוניברסיטת קולומביה, וגרה בניו יורק, כבר יותר מ-12 שנים
מאמרים נוספים